Large And List Blog
Komplementarność aminokwasów
- 06 lutego, 2023
- by
- bok
Białko pełni ogromną rolę w organizmie człowieka. Jest podstawowym makroskładnikiem budulcowym, bierze udział w przebudowie mięśni, wspomaga procesy regeneracyjne i naprawcze. Można o nim napisać wiele...
COVID-19 a dieta wegańska – Veronika Charvatova
- 30 stycznia, 2022
- by
- Anna Z
Slash the Risk Veronika Charvatova
Dalej nie wiemy wszystkiego na temat COVID-19. Wiemy natomiast całkiem sporo o tym, co czyni go bardziej niebezpiecznym. Wieku, który jest dużym...
TNIJ RYZYKO – wpływ diety na zachorowania COVID-19
- 04 listopada, 2021
- by
- Anna Z
Fundacja Viva! zachęca do diety roślinnej, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na COVID-19 i ciężkiego przebiegu choroby!
Od 3 listopada na stronie kampanii Viva Zdrowie można znaleźć nową...
Czy dietą roślinną można zapobiec ciężkiemu przebiegowi i powikłaniom COVID?
- 30 listopada, 2020
- by
- Anna Z
Wirus SARS-CoV-2 już od niemal od roku gości na stałe w naszej codzienności, zmieniając ją nie do poznania. Nieznana wcześniej choroba wpłynęła znacząco na nasz tryb...
Witamina D a COVID
- 24 listopada, 2020
- by
- Anna Z
Czy stężenie witaminy D we krwi należy do czynników determinujących zachorowanie, przebieg oraz zgon z powodu SARS-CoV-2?
Koronawirus – ogólnieKoronawirus 2 to zespołu ostrej niewydolności oddechowej (SARS-CoV-2),...
Bartosz Fiałek: myślę, że raportowane liczby dotyczące nowych, potwierdzonych zakażeń SARS-CoV-2 można spokojnie pomnożyć razy 5 – 10 [ROZMOWA]
- 20 listopada, 2020
- by
- Anna Z
Rozmawiamy z Bartoszem Fiałkiem, lekarzem, specjalistą w dziedzinie reumatologii, Przewodniczącym Regionu Kujawsko-Pomorskiego Ogólnopolskiego Związku Zawodowego Lekarzy
Z tego co widziałam na profilu, przeszedł Pan COVID. Czy chorobie...