Large And List Blog
Suplementacja na diecie roślinnej
- 07 marca, 2023
- by
- bok
Czy zatem potrzebna jest suplementacja? Czym...
Kasza jaglana: właściwości i zastosowanie
- 07 marca, 2023
- by
- bok
Jagły, pochodzące z ziaren obłuskanego prosa, wraz ze wzrostem świadomości żywieniowej Polaków, stają się coraz bardziej popularne. Są nie tylko smaczne, ale również bogate w wiele...
Co jest nie tak z jajkami?
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Częste pytanie, które słyszę jako dietetyk (oczywiście zaraz po „Skąd bierzesz białko?”) to „Co jest nie tak z jajkami?”
Od czego by tu zacząć? Zacznijmy od oczywistych...
Chia – cud w ziarnach
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Chia, czyli nasiona szałwii hiszpańskiej, to prawdziwa kopalnia składników odżywczych. Wiedziano już o tym co najmniej 3500 lat p.n.e., gdy Aztekowie włączyli je do swojej codziennej diety....
Niedobór żelaza? Nie martw się na zapas
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Musisz jeść czerwone mięso, żeby dostarczyć sobie odpowiednią ilość żelaza – to mit. Badania sugerują, że weganie spożywają więcej żelaza niż osoby odżywiające się w sposób...
Proste wskazówki na wyostrzenie umysłu
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Z badań przeprowadzonych w Holandii wynika, że kwas foliowy może pomóc w zwiększeniu potencjału umysłowego u osób po pięćdziesiątym roku życia....