Grid – Full Width Version
Suplementacja na diecie roślinnej
- 07 marca, 2023
- by
- bok
Czy zatem...
Kasza jaglana: właściwości i zastosowanie
- 07 marca, 2023
- by
- bok
Jagły, pochodzące z ziaren obłuskanego prosa, wraz ze wzrostem świadomości żywieniowej Polaków, stają się coraz bardziej popularne. Są nie tylko smaczne, ale...
Co jest nie tak z jajkami?
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Częste pytanie, które słyszę jako dietetyk (oczywiście zaraz po „Skąd bierzesz białko?”) to „Co jest nie tak z jajkami?”
Od czego by tu...
Chia – cud w ziarnach
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Chia, czyli nasiona szałwii hiszpańskiej, to prawdziwa kopalnia składników odżywczych. Wiedziano już o tym co najmniej 3500 lat p.n.e., gdy Aztekowie włączyli je...
Niedobór żelaza? Nie martw się na zapas
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Musisz jeść czerwone mięso, żeby dostarczyć sobie odpowiednią ilość żelaza – to mit. Badania sugerują, że weganie spożywają więcej żelaza niż osoby...
Proste wskazówki na wyostrzenie umysłu
- 17 lutego, 2023
- by
- bok
Z badań przeprowadzonych w Holandii wynika, że kwas foliowy może pomóc w zwiększeniu potencjału umysłowego u osób...
Komplementarność aminokwasów
- 06 lutego, 2023
- by
- bok
Białko pełni ogromną rolę w organizmie człowieka. Jest podstawowym makroskładnikiem budulcowym, bierze udział w przebudowie mięśni, wspomaga procesy regeneracyjne i naprawcze. Można...
COVID-19 a dieta wegańska – Veronika Charvatova
- 30 stycznia, 2022
- by
- Anna Z
Slash the Risk Veronika Charvatova
Dalej nie wiemy wszystkiego na temat COVID-19. Wiemy natomiast całkiem sporo o tym, co czyni go bardziej niebezpiecznym....
TNIJ RYZYKO – wpływ diety na zachorowania COVID-19
- 04 listopada, 2021
- by
- Anna Z
Fundacja Viva! zachęca do diety roślinnej, aby zmniejszyć ryzyko zachorowania na COVID-19 i ciężkiego przebiegu choroby!
Od 3 listopada na stronie kampanii Viva...