Pasta o smaku makreli bez makreli
- 17 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Składniki:
♥ 180 g wędzonego tofu
♥ 1 arkusz nori
♥ ½ cebuli
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 5-6 łyżek majonezu wegańskiego
♥ 2 łyżki oleju
♥ 1 łyżka sosu sojowego
♥ 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
♥ odrobina syropu z agawy (ok. 1 kropli)
♥ duża szczypta wędzonej papryki
♥ sól do smaku
Przygotowanie:
Arkusz nori potnij nożyczkami na małe kawałeczki, tofu trochę pokrusz. W naczyniu malaksera umieść wszystkie składniki oprócz natki pietruszki i zmiel, ale nie na całkowicie gładką masę. Na koniec dodaj natkę pietruszki, dopraw solą do smaku, wymieszaj.
Smacznego! ♥
Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/