Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

Owoce pod kruszonką

Owoce pod kruszonką

  • 14 listopada, 2022
  • by

Sprawdź jak wykonać przepis:https://www.facebook.com/vivazdrowie/videos/354861874949364/

 

Składniki:

  • 300 g śliwek,
  • 2 jabłka,
  • 2 łyżki ksylitolu,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 50 g wegańskiej margaryny lub oleju kokosowego,
  • 1/2 szklanki płatków owsianych,
  • szczypta soli,
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej,
  • 1/2 szklanki ksylitolu,
  • mała garstka orzechów ziemnych.

 

Wykonanie:

Śliwki i jabłka myjemy, jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, śliwki pestkujemy. Kroimy owoce na mniejsze kawałki. W oddzielnym naczyniu mieszamy płatki, mąkę, lekko rozdrobnione orzechy, 2 łyżki ksylitolu i sól. Dodajemy zimną margarynę lub olej kokosowy i zagniatamy palcami kruszonkę. Do owoców dodajemy ksylitol, mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Przekładamy do naczynia do zapiekania. Kruszonkę wykładamy na przygotowane owoce i rozkładamy na nich równomiernie. Zapiekamy około 20 min w 180 stopniach.

Komentarze wyłączone
×