Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

Kultowa przekąska, czyli śliwki suszone w tofu à la boczku

Kultowa przekąska, czyli śliwki suszone w tofu à la boczku

  • 17 listopada, 2022
  • by

Składniki na kilkanaście sztuk:

♥ 180 g wędzonego tofu
♥ 5-7 łyżek sosu sojowego
♥ ⅓ łyżeczki czosnku w proszku
♥ szczypta chili
♥ olej
♥ ok.13-16 szt. śliwek suszonych

 

Wykonanie:

Pokrój tofu wzdłuż na plastry ok. 3 mm i rozłóż płasko na talerzu. Sos sojowy wymieszaj z chili i czosnkiem i zalej min plasterki tofu (ważne, aby każdy plasterek tofu był dobrze zamoczony w sosie). Odstaw tofu na ok. 1 h. Następnie wlej na patelnię niewielką ilość oleju i wyłóż tofu. Podsmażaj je ok 1 min. z każdej strony, na złoto. Podsmażone tofu przestudź, a następnie zawijaj śliwki suszone w tofu i przebijak małą wykałaczką.

Smacznego! ♥

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/

Komentarze wyłączone
×