Cannelloni z tofu i szpinakiem
- 16 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Składniki na 11 rurek
Farsz:
♥ szpinak mrożony 250 g
♥ tofu 180 g
♥ czosnek 2 ząbki
♥ olej łyżeczka
♥ cebula jedna mała
♥ gałka muszkatołowa, papryka ostra, sól, pieprz
Sos:
♥ pomidory krojone puszka
♥ koncentrat pomidorowy 30 g
♥ płatki drożdżowe nieaktywne łyżka
♥ bazylia
Przygotowanie:
1. Cebulkę pokrój w pióra i chwilę podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Dodaj szpinak i czosnek, gotuj chwilę pod przykryciem.
3. Do szpinaku dodaj pokruszone tofu i smaż do odparowania wody, przypraw i odstaw do ostygnięcia.
4. Składniki na sos dobrze ze sobą wymieszaj.
5. Nagrzej piekarnik do 180*C
6. Natłuść naczynie żaroodporne.
7. Nadziewaj makaron farszem i układaj rurki warstwami, a następnie zalej sosem.
8. Piecz pod przykryciem około 35/40min.