
Rabarbar pod owsianą kruszonką
- 16 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Składniki na ok. 5 porcji:
♥ 1 szklanka płatków owsianych całych
♥ ⅓ szklanki mąki z płatków owsianych
♥ ½ szklanki mielonych migdałów (lub inne ulubione orzechy)
♥ 4 łyżki ściętego oleju kokosowego
♥ 5 łyżek cukru trzcinowego/erytrolu
♥ duża szczypta soli i cynamonu
♥ ok. 5 łodyg rabarbaru
♥ 2 łyżki cukru trzcinowego
Przygotowanie:
Pokrój rabarbar na kawałki, przełóż do naczynia żaroodpornego i wymieszaj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Wszystkie składniki na kruszonkę przełóż do jednej miski i dobrze wymieszaj rękami. Dodaj do rabarbaru 2-3 łyżki kruszonki i wymieszaj, a resztę kruszonki wyłóż na wierzch rabarbaru. Zapiekaj w temp. 180′ C przez ok. 25-30 min. Podawaj z wegańskim jogurtem albo śmietanką.
Smacznego! ♥
Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/