Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

Rabarbar pod owsianą kruszonką

Rabarbar pod owsianą kruszonką

  • 16 listopada, 2022
  • by

 

Składniki na ok. 5 porcji:

1 szklanka płatków owsianych całych
⅓ szklanki mąki z płatków owsianych
½ szklanki mielonych migdałów (lub inne ulubione orzechy)
4 łyżki ściętego oleju kokosowego
5 łyżek cukru trzcinowego/erytrolu
duża szczypta soli i cynamonu
ok. 5 łodyg rabarbaru
2 łyżki cukru trzcinowego

 

Przygotowanie:

Pokrój rabarbar na kawałki, przełóż do naczynia żaroodpornego i wymieszaj z 2 łyżkami cukru trzcinowego. Wszystkie składniki na kruszonkę przełóż do jednej miski i dobrze wymieszaj rękami. Dodaj do rabarbaru 2-3 łyżki kruszonki i wymieszaj, a resztę kruszonki wyłóż na wierzch rabarbaru. Zapiekaj w temp. 180′ C przez ok. 25-30 min. Podawaj z wegańskim jogurtem albo śmietanką.

Smacznego!

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/

Komentarze wyłączone
×