Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

„boczek” z bakłażana

„boczek” z bakłażana

  • 19 września, 2023
  • by

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • 0,5 łyżeczki papryki wędzonej
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • Sok z połowy cytryny
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Sól

Wykonanie:

  • Bakłażana pokroić wzdłuż w cienkie plastry. Posolić i odstawić na godzinę.
  • Ręcznikiem papierowym zebrać wodę którą oddał bakłażan.
  • Pozostałe składniki wymieszać w misce tworząc marynatę.
  • Obtaczać plastry bakłażana w marynacie i smażyć na dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia.

Przepis: Anna Kotala

Komentarze wyłączone
×