Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

Kasza jaglana z botwinką

Kasza jaglana z botwinką

  • 15 listopada, 2022
  • by

Składniki:

  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej;
  • 1 pęczek botwinki (buraczki i liście);
  • garść koperku;
  • pół szklanki mleczka kokosowego;
  • sól, pieprz;
  • opcjonalnie kiełki, pestki do posypania;
  • łyżka oliwy/oleju kokosowego.

 

Wykonanie:

Kaszę jaglaną opłucz i ugotuj w 1 i 1/2 szklanki wody z dodatkiem mleczka kokosowego. Gotuj ją do miękkości około 15 minut. Zdejmij z ognia i pozostaw w garnku pod przykryciem do wchłonięcia całej wody. W tym czasie pokrój drobno liście botwinki. Buraczki obierz cienko i pokrój w kosteczkę, część ugotuj osobno na parze w całości.
Rozgrzej 2 łyżki oliwy na patelni i przez kilka minut podsmaż warzywo. Dodaj kaszę, posiekany koperek i dopraw solą i pieprzem. Smacznego!

Komentarze wyłączone
×