Sałatka ziemniaczana z sosem majonezowo-musztardowym
- 16 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Składniki (na 4-5 porcji):
♥ ok. 8-10 średniej wielkości ziemniaków;
♥ 5-6 ogórków konserwowych „kozackich”;
♥ puszka słodkiej kukurydzy;
♥ pęczek rzodkiewek;
♥ odrobina szczypiorku;
♥ dwie czubate łyżki stołowe Vegan Majo;
♥ dwie łyżki musztardy francuskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-francuska-premium/)
♥ pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować i poczekać aż ostygną. W między czasie pokroić ogórki, rzodkiewki, wrzucić do miski, połączyć z kukurydzą. Ostygnięte ziemniaki pokroić i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę, pokrojony drobno szczypiorek, pieprz wedle uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.