Sałatka nibytuńczykowa
- 15 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Możesz sprawdzić jak wykonać ten przepis na: https://www.facebook.com/watch/?v=382631998839018
Składniki:
- kubek ugotowanej ciecierzycy,
- 1/2 cebuli,
- 3 ogórki kiszone,
- ząbek czosnku,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,
- łyżeczka suszonej słodkiej papryki,
- łyżeczka oregano,
- cytryna,
- 2 łyżki oliwy,
- łyżeczka musztardy,
- 3 łyżki śmietany sojowej.
Przygotowanie:
Ciecierzycę rozdrabniamy widelcem, ma mieć „grubą” konsystencję, możemy zostawić kilka całych ziaren.
Bardzo drobno siekamy cebulę i ogórki. Czosnek przeciskamy przez praskę albo ścieramy na tarce, dodajemy startą skórkę z cytryny. Do ciecierzycy dodajemy warzywa, wszystkie przyprawy, oliwę, musztardę oraz śmietanę. Bardzo dokładnie mieszamy. Smacznego!