Lody kokosowo – malinowe
- 14 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Kliknij w link i sprawdź jak wykonać przepis! -> http://bit.ly/2vpsuIT
Składniki:
- puszka mleczka kokosowego,
- pół opakowania malin,
- 2 łyżki syropu z tapioki (lub innego wegańskiego),
- 50 g surowych orzechów włoskich,
- 40 g gorzkiej czekolady.
Przygotowanie
Maliny blendujemy na papkę. Do mleczka kokosowego dodajemy syrop, blendujemy około minuty do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Orzechy przebieramy z pozostałości łupinek i razem z czekoladą drobniutko siekamy. Dodajemy do mleka i mieszamy. Do pojemniczków nakładamy na przemian po trochu malin i mleka, mieszamy delikatnie, żeby uzyskać efekt marmurkowy i wstawiamy do zamrażarki na 2-3 godziny.
Smacznego!