Kotleciki ze wschodu
- 15 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Możesz sprawdzić jak wykonać ten przepis na: https://www.facebook.com/vivazdrowie/videos/367222043713347/
Składniki (dla 4 osób):
- 1/2 kg kapusty kiszonej,
- 1/2 kg ugotowanych na parze ziemniaków,
- mała cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka mąki ziemniaczanej,
- łyżeczka kminku,
- łyżeczka majeranku,
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
Rozgniatamy ugotowane i wystudzone ziemniaki. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i szatkujemy, cebulę i czosnek także. Mieszamy składniki: ziemniaki, kapustę, cebulę, czosnek, dodajemy mąkę, kminek, pieprz i majeranek. Formujemy nieduże kotleciki i układamy je na papierze do pieczenia. Zapiekamy w piekarniku około 20 min w temperaturze 180 stopni aż lekko się zrumienią. Kotleciki można też usmażyć np. na oleju kokosowym. Smacznego!