Jesienna sałatka z tofu, burakiem i suszonymi pomidorami
- 16 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Składniki:
- garść szpinaku;
- dwie garście roszponki;
- ½ świeżego ogórka;
- ½ kostki tofu ziołowego;
- 1 ugotowany burak;
- 1/3 słoika odsączonych z oleju suszonych pomidorów;
- dwie łyżki pestek dyni;
- łyżka sezamu;
- 2 łyżki oliwy;
- sól ziołowa i pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Szpinak i roszponkę myjemy, wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojonego ogórka, tofu, suszone pomidory i uprzednio ugotowanego buraka, mieszamy. Dodajemy uprażony lekko sezam i pestki dyni oraz oliwę, doprawiamy solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Idealna na drugie śniadanie 🙂