Seitan sticks
- 15 listopada, 2022
- by
- Anna Z
Możesz sprawdzić jak wykonać ten przepis na: https://www.facebook.com/vivazdrowie/videos/458709337897950/
Składniki:
- szklanka ugotowanej fasoli,
- szklanka glutenu pszennego,
- 1/2 szklanki domowego bulionu,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki majeranku,
- 2 łyżki kminu rzymskiego,
- 2 łyżki słodkiej papryki,
- łyżka soli,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 4 łyżki oleju ryżowego.
Wykonanie:
Fasolę rozdrabniamy widelcem, dodajemy wszystkie przyprawy, gluten i bulion. Powinna powstać zwarta masa. W razie potrzeby możemy dolać mniej lub więcej bulionu, tak aby masa dała się kroić. Przekładamy na deskę i kroimy w kostkę lub w plastry. Nadziewamy na patyczki do szaszłyków.
Najlepsze są z grilla, ale świetne także usmażone na patelni. Wystarczy smażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem. Smacznego