Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

Fasolka z roślinnymi „kiełbaskami” od Dobrej Kalorii

Fasolka z roślinnymi „kiełbaskami” od Dobrej Kalorii

  • 16 listopada, 2022
  • by

Składniki na 3-4 porcje:

1 puszka białej fasolki w sosie pomidorowym
3 łodygi selera naciowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
⅓ cukinii
2 pomidory
1 marchewka
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
⅓ szkl czerwonego wina
garść nerkowców
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki bazylii
szczypta płatków chili
szczypta imbiru
olej do smażenia
1 opakowanie kiełbasek od „Dobra kaloria”

 

Przygotowanie:

Cebulę, czosnek i selera naciowego drobno posiekaj i podsmaż na oleju. Dodaj marchewkę pokrojoną w plasterki, cukinię pokrojoną w kostkę, fasolkę, koncentrat pomidorowy, posiekane na drobno pomidory, wino i przyprawy. Dobrze wymieszaj i podgrzewaj kilka minut na średniej temperaturze. Jak sos będzie odpowiednio gorący dodaj orzechy nerkowca. Kiełbaski pokrój na ok. 1 cm plasterki i podsmaż na złoto. Dodaj je do sosu bezpośrednio przed podaniem. Do tego dania świetnie pasuje chrupiącą bagietka, ryż, awokado, a ja zajadałam z pełnoziarnistym makaronem orzo, papryką i natką selera.

Smacznego!

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/

Komentarze wyłączone
×