Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

XVII Ogólnopolski Tydzień Wege

By bok Uncategorized

Czego się nauczysz?

  • Podstawy bilansowania diety roślinnej oraz wskazówki kulinarne niezbędne w wegańskiej kuchni.

Opis kursu:

Wprowadzenie i makroskładniki
Z tego modułu dowiesz się jak zacząć dietę roślinną oraz jak bilansować makroskładniki jedząc wegańsko.

Witaminy i składniki mineralne
Z tego modułu dowiesz się jak zapobiegać niedoborom jakościowym w wyniku niedostatecznego spożycia witamin i składników mineralnych.

Kontrowersje i mity, sport oraz ciąża
Z tego modułu dowiesz się czy soja faktycznie jest realnym zagrożeniem dla zdrowia, czy weganie powinni suplementować kreatynę oraz czy kobiety w ciąży są narażone na ryzyko niedoborów pokarmowych.

Substancje antyodżywcze, suplementacja i diagnostyka
Z tego modułu dowiesz się, czy posiłki można popijać herbatą, jaką formę witaminy B12 suplementować oraz jak ocenić zapasy żelaza w organizmie.

Kuchnia roślinna i przepisy
Z tego modułu dowiesz się czym zastąpić jaja w przepisach oraz co warto mieć zawsze w kuchni.

Zakończenie

×