Recent Posts

Zmiany na zdrowsze




Stay Connected

Pesto z botwinki

Pesto z botwinki

  • 16 listopada, 2022
  • by

Składniki:

♥ pęczek botwinki
♥ spora łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych
♥ 6 łyżek oliwy
♥ 2 łyżki orzechów nerkowca
♥ 2 ząbki czosnku
♥ kilka liści bazylii
♥ sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  • Liście z łodyżkami botwinki myjemy, siekamy i umieszczamy w misce.
  • Nerkowce podprażamy na suchej patelni, a następnie tłuczemy w moździeżu.
  • Wszystkie składniki umieszczamy w misce z botwinką i dosyć dokładnie blendujemy.
  • Podajemy z makaronem i źródłem białka.

 

Wartość odżywcza:

790 kcal; 18,5 g białka; 69 g tłuszczu; 30,1 g węglowodanów.

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/veganby_m/

Komentarze wyłączone
×