Wegańskie pesto z rukoli

Składniki: Brak opisu.

  • 70 g rukoli
  • 30 g świeżej bazylii
  • 50 g łuskanego, niesolonego słonecznika
  • 4 łyżki płatków drożdżowych
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

  • W blenderze umieszczamy rukolę, bazylię, czosnek i ziarna słonecznika. Blendujemy bardzo drobno.
  • Wlewamy oliwę, dodajemy płatki drożdżowe, szczyptę soli i pieprzu. Znów blendujemy na wolniejszych obrotach.
  • Pesto jest idealne do makaronów, a także do marynowania nim tofu, czy smarowania grzanek.
    Smacznego!

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.