Sałatka makaronowa z wędzonym tofu

Składniki:

  • 200g drobnego makaronu
  • kostka wędzonego tofu
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 duży ogórek
  • 1/3 puszki zielonego groszku
  • Pęczek koperku
  • Wegański majonez
  • Papryka wędzona
  • Płatki drożdżowe
  • Sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

  • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Seler kroimy w drobne plasterki, ogórek i tofu w kostkę, koperek drobno siekamy.
  • Groszek odsączamy z zalewy.
  • Po ugotowaniu makaron studzimy i łączymy z wcześniej pokrojonymi składnikami.
  • Dodajemy 1,5 łyżki majonezu, łyżeczkę papryki wędzonej, dwie łyżeczki płatków drożdżowych, sól i pieprz do smaku. Dobrze mieszamy.
  • Można jeść samodzielnie lub z ulubionym pieczywem
    Smacznego!

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.