Pasta z pora i ciecierzycy

Składniki:

Brak opisu.

  • Puszka ciecierzycy
  • Mały pęczek koperku
  • Biała cześć pora
  • 2 ogórki kiszone średniej wielkości
  • Wegański majonez
  • Sól kala namak (nadaje jajeczny posmak)
  • Pieprz
  • Szczypiorek (opcjonalnie)

 

Sposób przygotowania:

  • Ciecierzycę odcedzić z zalewy, rozgnieść widelcem, lub zblendować, tak by pozostały grudki.
  • Białą część pora przekroić wzdłuż na pół, następnie w bardzo drobne paseczki.
  • Ogórki pokroić w kostkę, koperek drobno posiekać.
  • Przygotowane składniki włożyć do jednej miski, dodać 1,5 łyżki wegańskiego majonezu, pół łyżeczki soli kala namak
    i pieprz do smaku.
  • Dokładnie wymieszać.
  • Podawać na ulubionym pieczywie, posypane szczypiorkiem.

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.