Makaron w sosie z czereśni

 
Składniki (na jedną porcję):
makaron pełnoziarnisty garść
czereśnie garść
napój sojowy pół szklanki
mąka kokosowa łyżka
woda około 100ml
opcjonalnie: erytrol, aromat waniliowy, płatki migdałów
 
Przygotowanie:
1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Umyć i pozbyć się pestek z czereśni, umieścić w garnuszku razem z napojem sojowym i chwilę podgotować. 
3. Do miseczki przelać około 3 łyżek ciepłego napoju sojowego i rozpuścić w nim mąkę kokosową.
4. Całość z miseczki wlać do garnka i jeszcze chwilę podgotować, jeśli jest zbyt gęste - dodać wody.
5. Dla smaku i słodyczy można dodać dwie łyżki erytrolu oraz 4 kropelki aromatu waniliowego.
6. Podawać na ciepło z płatkami migdałów.
 
 
 

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.