Cannelloni z tofu i szpinakiem

 
Składniki na 11 rurek
Farsz:
szpinak mrożony 250 g
tofu 180 g
czosnek 2 ząbki
olej łyżeczka
cebula jedna mała
gałka muszkatołowa, papryka ostra, sól, pieprz
Sos:
pomidory krojone puszka
koncentrat pomidorowy 30 g
płatki drożdżowe nieaktywne łyżka
bazylia
 
Przygotowanie:
1. Cebulkę pokrój w pióra i chwilę podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Dodaj szpinak i czosnek, gotuj chwilę pod przykryciem.
3. Do szpinaku dodaj pokruszone tofu i smaż do odparowania wody, przypraw i odstaw do ostygnięcia.
4. Składniki na sos dobrze ze sobą wymieszaj.    
5. Nagrzej piekarnik do 180*C
6. Natłuść naczynie żaroodporne.
7. Nadziewaj makaron farszem i układaj rurki warstwami, a następnie zalej sosem.
8. Piecz pod przykryciem około 35/40min. 
 
 
 

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.