Pory w pomidorach

Pora na pora! I to pora w pomidorach. Oto przepis mojej bratowej, który mnie szczerze zachwycił 😍 Przepis na jedno naczynie, 5 min. przygotowania, tanie składniki, efekt… mmmmm przepyszny! W najprostszej wersji można użyć 2 składników - pora i pomidora 😊 (a dokładniej przecieru pomidorowego). Danie idealne do chrupiącej bagietki.


Składniki:
1 por
500 ml przecieru pomidorowego
⅓ szklanki czerwonego wina
1 łyżka cukru
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
szczypta chilli i ziół prowansalskich
½ łyżeczki soli

Wykonanie:
Do naczynia żaroodpornego wlej przecier pomidorowy, wino, dodaj cukier, sól, przyprawy i posiekany czosnek. Wymieszaj. Pokrój pora na ok. 3 cm kawałki i poukładaj w naczyniu z przecierem pomidorowym. Całość skrop oliwą i zapiekaj ok. 20 min w 180' C.

Smacznego!

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/

 

 

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.