Pesto z botwinki

 
Składniki:

♥ pęczek botwinki

♥ spora łyżka płatków drożdżowych nieaktywnych

♥ 6 łyżek oliwy

♥ 2 łyżki orzechów nerkowca

♥ 2 ząbki czosnku

♥ kilka liści bazylii

♥ sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Liście z łodyżkami botwinki myjemy, siekamy i umieszczamy w misce.
  2. Nerkowce podprażamy na suchej patelni, a następnie tłuczemy w moździeżu.
  3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce z botwinką i dosyć dokładnie blendujemy.
  4. Podajemy z makaronem i źródłem białka.
 
Wartość odżywcza:
790 kcal; 18,5 g białka; 69 g tłuszczu; 30,1 g węglowodanów.
 
 

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.