Sałatka ziemniaczana z sosem majonezowo-musztardowym

Sałatka ziemniaczana to dla nas takie "must do" każdych wakacji! Sycąca, idealna na obiad w gorące dni :)

Składniki (na 4-5 porcji):

ok. 8-10 średniej wielkości ziemniaków;

5-6 ogórków konserwowych "kozackich";

puszka słodkiej kukurydzy;

pęczek rzodkiewek;

odrobina szczypiorku;

dwie czubate łyżki stołowe Vegan Majo;

dwie łyżki musztardy francuskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-francuska-premium/)

pieprz do smaku.

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować i poczekać aż ostygną. W między czasie pokroić ogórki, rzodkiewki, wrzucić do miski, połączyć z kukurydzą. Ostygnięte ziemniaki pokroić i dodać do reszty składników. Dodać majonez, musztardę, pokrojony drobno szczypiorek, pieprz wedle uznania. Wszystko dokładnie wymieszać.

 

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.