Tofu w marynacie musztardowej

Sezon grillowy wciąż trwa. Dziś proponujemy Wam przepis na wyraziste, słodko-ostre tofu w marynacie musztardowej.

Ta sama marynata również idealnie pasuje do tempehu oraz pieczarek z grilla.

Składniki:

 1 kostka tofu naturalnego twardego;

4 łyżki stołowe sosu sojowego;

2 łyżki syropu klonowego;

2 łyżki musztardy sarepskiej PREMIUM Develey (https://develey.pl/produkt/develey-musztarda-sarepska-premium/)

1 łyżka oleju rzepakowego.

Przygotowanie:

Tofu pokroić na grubsze plastry.

Wszystkie składniki marynaty połączyć i dobrze wymieszać. Wyłożyć naczynie kostkami tofu, wylać marynatę, a następnie "posmarować" równomiernie wszystkie plastry.

Najlepiej zostawić na noc w lodówce, aby się wszystko zmaserowało.

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.