Przepisy kulinarne

Pasta o smaku makreli bez makreli ;-)

Składniki:

180 g wędzonego tofu
1 arkusz nori
½ cebuli
2 ząbki czosnku
5-6 łyżek majonezu wegańskiego
2 łyżki oleju
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
odrobina syropu z agawy (ok. 1 kropli)
duża szczypta wędzonej papryki
sól do smaku

Przygotowanie:
Arkusz nori potnij nożyczkami na małe kawałeczki, tofu trochę pokrusz. W naczyniu malaksera umieść wszystkie składniki oprócz natki pietruszki i zmiel, ale nie na całkowicie gładką masę. Na koniec dodaj natkę pietruszki, dopraw solą do smaku, wymieszaj.

Smacznego!

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/    

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.