Przepisy kulinarne

Owsianka waniliowa z musem truskawkowym

Składniki:

  • 3 łyżki płatków owsianych górskich
  • 1 szklanka napoju sojowego o smaku waniliowym
  • 1 szklanka świeżych truskawek
  • 1 łyżeczka erytrytolu
  • Kilka listków mięty

Wykonanie:

  • Truskawki blendujemy z erytrytolem na gładki mus
  • Płatki owsiane zalewamy napojem sojowym i gotujemy na małym ogniu, staramy się co chwile mieszać owsiankę,
    gotujemy ją tak długo aż zrobi się gęsta
  • Gotową owsiankę polewamy musem z truskawek i ozdabiamy miętą

 

 

Pasta o smaku makreli bez makreli ;-)

Składniki:

180 g wędzonego tofu
1 arkusz nori
½ cebuli
2 ząbki czosnku
5-6 łyżek majonezu wegańskiego
2 łyżki oleju
1 łyżka sosu sojowego
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
odrobina syropu z agawy (ok. 1 kropli)
duża szczypta wędzonej papryki
sól do smaku

Przygotowanie:
Arkusz nori potnij nożyczkami na małe kawałeczki, tofu trochę pokrusz. W naczyniu malaksera umieść wszystkie składniki oprócz natki pietruszki i zmiel, ale nie na całkowicie gładką masę. Na koniec dodaj natkę pietruszki, dopraw solą do smaku, wymieszaj.

Smacznego!

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/    

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.