Parówki roślinne. Czy warto po nie sięgać? Porównanie i analiza składów parówek roślinnych i mięsnych Czytaj dalej
85% Brytyjczyków chce „pilnego zakazu” hodowli przemysłowych, by zapobiec przyszłym pandemiom Czytaj dalej
Zastąpienie czerwonego mięsa białkiem pochodzenia roślinnego zmniejsza ryzyko chorób serca Czytaj dalej
Dieta roślinna w sportach wytrzymałościowych. Jak bilansować jadłospis, o czym warto pamiętać? Czytaj dalej
10 powodów, dlaczego warto zacząć dzień od owsianki i co najlepiej do niej dodawać, aby śniadanie było jak najlepiej zbilansowane Czytaj dalej
FDA pozwana przez lekarzy za ignorowanie petycji wzywającej do umieszczania etykiet ostrzegawczych na serach Czytaj dalej
Badanie wykazało, że spożywanie produktów mlecznych może zwiększać ryzyko zachorowania na raka nawet o 80 procent Czytaj dalej
David Attenborough wzywa do porzucenia mięsa i zachęca do diety roślinnej w nowym filmie Czytaj dalej
COVID-19: Jedzmy więcej warzyw i owoców. "Przemysł mięsny siłą napędową ciężkich i przewlekłych chorób" Czytaj dalej
Zalecane dotychczas 3 porcje nabiału dziennie zwiększają ryzyko raka piersi i raka prostaty Czytaj dalej
Prawie 70% Europejczyków jest otwartych na zmianę nawyków żywieniowych, by pomóc środowisku Czytaj dalej