Czekoladowe muffiny

Czekolady nigdy za wiele! Przepis prosty i szybki. W sam raz do porannej kawy 🙂

Składniki na ok. 12 muffinek:

1 ½ szklanki mąki

½ szklanki erytrolu/ksylitolu/cukru

3 łyżki kakao

1 łyżeczka proszku do pieczenia

¾ szklanki mleka roślinnego

⅓ szklanki oleju

Dodatkowo:

12 kosteczek gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Wymieszaj wszystkie suche składniki w jednej misce. Dodaj mleko i olej i wymieszaj całość mikserem. Napełnij foremki masą i do każdej wetknij kosteczkę czekolady. Piecz ok. 25 min. w 180’C.

Do muffinek możesz dodać orzechy, rodzynki, plasterki banana itd.

Przepis autorstwa: https://www.instagram.com/czterysiostry/

Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies . Zaktualizowaliśmy naszą politykę przetwarzania danych osobowych (RODO). Więcej o samym RODO dowiesz się tutaj.