Pieczony serek z nerkowców

https://www.facebook.com/vivazdrowie/videos/425779257857625/

Składniki:
- 100 g płatków migdałowych (namoczonych uprzednio na noc),
- 50 g nerkowców (namoczonych uprzednio na noc),
- ząbek czosnku,
- 3 łyżki płatków drożdżowych,
- 2 łyżki oleju kokosowego,
- cytryna,
- 1,5 łyżki soli,
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,
- 1 łyżka suszonej cebuli.

Do obtoczenia:
- łyżka lekko zgniecionych ziaren zielonego pieprzu,
- łyżeczka słodkiej papryki mielonej.

Przygotowanie:
Migdały i nerkowce odsączamy z wody, blendujemy na gładką masę razem z czosnkiem, płatkami drożdżowymi, olejem kokosowym, sokiem z cytryny, solą, czarnym pieprzem i suszoną cebulą. Można dodać nieco zielonego pieprzu. Powstałą masę przekładamy na papier do pieczenia, formujemy kulę i lekko zgniatamy. Posypujemy zielonym pieprzem oraz papryką. Zapiekamy serek w piekarniku, w niewielkiej temperaturze (ok 150 stopni) przez 40 min. Smacznego!